söndag 17 juni 2012

En bok som jag hade stora förväntningar på men som tyvärr..


Den första boken i klassikerutmaningen som jag och några andra bokbloggare har som innebär att läsa ett fritt antal klassiker under sommaren  var Svindlande höjder av Emily Brontë.
Svindlande höjder är en bok som stått så länge i min bokhylla och väntat på att bli läst.  En bok jag riktigt sett fram emot att läsa och sjunka in i. Nu när jag äntligen bestämt mig för att läsa den så blev det en besvikelse. Efter si så där 100 sidor bara gick det inte längre. Jag tappade tråden och fick anstränga mig för att få upp tråden och då bestämde jag mig för att inte fortsätta läsa den. Den grep mig inte alls utan jag tyckte allt rörde sig om småaktigt tjafs.
Lite sorgligt känns det allt. Kanske någon annan bokbloggare och Svindlande höjder-älskare kan övertala mig att läsa ut den.

Vad har ni för relation till Svindlande höjder?

5 kommentarer:

 1. Det är trist när man har byggt upp förväntningar på en omtalad klassiker och sedan blir besviken. Det är lätt att man börja fundera på vad man har missat, när det verkar som att "alla andra" tycker om den. Men, smaken är ju som baken :)

  Just Svindlande höjder tycker jag faktiskt om.
  Har skrivit några rader om den här:
  http://skrivande.blogspot.se/search/label/Emily%20Bront%C3%AB

  SvaraRadera
 2. Stockholmsflickan: Ja jag tror att jag måste ge den en ny chans men inte just nu. Jag ska titta in hos dig och läsa vad du skrivit om den. Tack för din kommentar:)

  SvaraRadera
 3. Har inte läst något av systrarna Brontë. Ännu. Har beställt Jane Eyre av Charlotte Brontë och Agnes Grey av Anne Brontë. Ska bli intressant att se vad jag tycker. Just nu håller jag på med Dracula och det går långsammare än långsammast eftersom jag läser den på engelska.

  SvaraRadera
 4. En bok som jag länge tänkt läsa men det har aldrig blivit av!

  SvaraRadera
 5. Maria: Både Jane Eyre och Agnes Grey har jag läst och tyckte mycket om dem.
  Lena och Tommy: Ja så var det för mig också den har funnits i min bokhylla säkert i 15 år innan jag läste den.

  SvaraRadera