fredag 13 april 2012

Agaat so far

Det kyliga och trista vädret har gett stora och härliga läsupplevelser. Just nu är det en härlig blandning  av olika böcker som läses men mest läser jag just nu i Agaat av Marlene van Niekerk. Jag har ännu bara hunnit halvvägs i denna 700 sidors roman men jag är som bortkopplad från världen under långa stunder då jag befinner mig på en lantbruk i Sydafrika. Agaat som är hembiträde sedan hon var liten och hjälper sin matmor  Milla som drabbats av ALS. Boken är oerhört bra skriven och som en rödtråd genom boken löper spänningen mellan Agaat och Milla och sakta och detaljrikt förstår man hur deras relation hänger ihop. Den är så bra  och jag vill inte att den ska ta slut.
Visst är det härligt när man läser en riktigt bra bok där man känner att man står personerna i boken så nära som om man befinner sig i samma rum som dem.
Ni vet väl att Marlene van Nierkerk besöker Internationell författarscen i Stockholm den 2 maj. Jag ska dit och jag har köpt biljett.

4 kommentarer:

  1. Jag skulle också verkligen vilja lyssna till författaren, älskade verkligen Agaat!

    SvaraRadera
  2. Jag är så nyfiken på den här boken, men jag måste säga att sidantalet avskräcker! Är den lätt att komma in i, tycker du?

    SvaraRadera
  3. Fru E; Låt inte sidantalet avskräcka dig. Den är så bra. Jag är på sluttampen. Om några dagar kommer ett recension:)_

    SvaraRadera