onsdag 28 mars 2012

Nyfiken på

Igår kom  nyaVi läser, april-majnumret.
Förutom en mängd boktips, Yukiko Duke som rekommenderar romanklassiker, intressanta artiklar och krönikor fanns även ett långt reportage om Carl-Johan Vallgren. Vallgren är en författare som jag observerat men inte riktigt tagit till mig. Jag har kanske tänkt att någon gång måste jag läsa något av honom, men han har inte riktigt känts prioriterad. I intervjun i senaste numret av Vi läser kommer det fram lite ur hans liv att han bott en lång tid i Berlin och trots att han accepterat att bo i Stockholm fortfarande längtar tillbaka till Berlin. En stor del av intervjun ägnas naturligtvis åt hans nya roman Havsmannen. Det är en barndomsskildring som utspelar sig i Falkenberg. Den är inte självbiografisk men utspelar sig under 80-talet i en dysfunktionell familj i författarens egen hemstad. Trots att bokmarknaden dignar av skildringar över hur livet kan gestalta sig i familjer som fungerar dåligt är jag ändå nyfiken på att läsa Havsmannen av Carl Johan Vallgren.
Har någon läst den?

2 kommentarer:

  1. Fick också fatt i ett exemplar av Vi läser idag Har inte läst den tidskriften förut så det skall bli roligt att se hur den är. Av Vallgren har jag bara läst Den vidunderliga kärlekens historia, det var ett tag sedan men jag har för mig att den var bra. Fast jag blev visst inte lockad att läsa mer. Hm.

    SvaraRadera
  2. Petra: Jag har också känt så av Vallgren...inte lockad. Men Vi läser är trevlig inga djuplodade artiklar men lite information om nyutkommen litteratur.

    SvaraRadera