tisdag 29 maj 2012

Engelskspråkigt

Veckans tematrio kunde inte passa mig bättre. Precis som Lyran, kämpar jag med att försöka få igång ett läsande av engelska böcker. Jag läste väldigt mycket böcker på engelska och har till och med några universitetspoäng i ämnet. Eftersom jag tror att det behövs lugn och ro och kanske närhet till lexikon  när ska göra en nystart av att läsa böcker på engelska tycker jag att sommaren är väldigt lämplig för denna aktivitet.
De här är mina rekommendationer:

1. Brooklyn - Colm Toibin. En irländsförfattare som jag lyssnade till i ett radioprogram och blev intresserad av. Han kommer ut med en bok på svenska i höst och besöker dessutom den Internationella litteraturscenen i samband med hans bokutgivning.

2. The glass palace - Amitav Ghosh är en postkolonial släkthistoria från Burma.  Jag har inte läst den ännu men den verkar väldigt intressant.

3. The remains of the day- Kazuo Ishiguro. Jag läste den när den fick Booker priset 1989. Den översattes till svenska och filmatiseradet också som bekant med Antony Hopkins och  Emma Thompson i huvudrollen.

2 kommentarer:

  1. The Glass Palace har jag läst och det är verkligen en spännande roman. Det är en riktig tegelsten dock så du får vara uthållig!

    SvaraRadera
  2. Anna: Jag fick faktiskt rekommendationen av den boken av en person som bor i Asien. Kul att den är läst även här. Ja jag vet att det är en liten tegelsten:)

    SvaraRadera