onsdag 30 maj 2012

Ta hand om min mor

Det är inte så ofta som böcker av koreanska författare kommer till mig. Ett spännande land som åtminstone inte jag vet så väldigt mycket. Jag kan inte ens komma på om jag överhuvudtaget har läst något därifrån.
Häromdagen recenserades i en dagstidning Ta hand om min mor av den koreanska författarenKyung-Sook Shin som i korthet handlar om en mamma som alltid funnits för den omsorg familjen kräver och förväntar sig, plötsligt försvinner. När familjen funderar över den försvunna mamma upptäcker de att de kanske inte egentligen kände henne.

Utförligare recension om några dagar.

Känner ni till eller har läst någon författare från Korea?

4 kommentarer:

 1. har just hämtat hem den från biblioteket och ser fram emot att läsa den med det snaraste.

  SvaraRadera
 2. "Den gamla trädgården" av Hwang Sok-Yong kom ut förra året, och det är en mycket bra bok, den har också filmats. Listar man sedan på Libris alla böcker som översatts från Koreanska, så är det inte mer än några få per år.

  SvaraRadera
 3. Jag kan inte komma på ngn på rak arm, men den där boken väcker min läslust. Ska hålla utkik efter din recension!

  SvaraRadera
 4. Läst, sett och hört: Det ska bli spännande att läsa vad du tycker om den men so far tycker jag den verkar väldig spännande.
  Kurt: Den gamla trädgården känner jag inte till men ska lägga på minnet. Tack för tipset.
  Vicky: Det är alltid spännande med författare från nya områden. Så här långt efter 50 sidor är den klart läsvärd. Kul att du är tillbaka till bloggandet:)

  SvaraRadera