lördag 5 maj 2012

Hösten -12 på kulturhusetHöstens program på Kulturhuset Internationell författarscen i höst lovar intressanta författare:

 Tor 13/9  Jeanette Winterson. Sverigeaktuell med självbiografiska romanen ”Varför vara lycklig när du kan vara normal?”  I samtal  med Sveriges Radios Roger Wilson.

Tor 20/9   För första gången i Sverige – Lydia Davis. En av New Yorks creddigaste novellister. I möte med författaren Daniel Sjölin.

Ons 3/10  Irländaren Colm Tóibín. Han är idag en av de mest uppmärksammade författarna i sitt land. Aktuell med kortromanen ”En lång vinter” som av många anses vara författarens starkaste berättelse. I möte med Expressens Johan Hilton.

Ons 10/10 En av Finlands stora kulturpersonligheter, Rosa Liksom. Hon är både konstnär och författare, Sverigeaktuell i höst med ”Kupé 6” som förra året belönades med Finlands största litterära pris – Finlandia Priset. I möte med journalisten Malin Ullgren.

Tor 25/10 Sex år tog det att skriva senaste romanen ”Det dyrbaraste”, men nu kommer hon – Linn Ullmann. Samtalsledare ej klar.

Tor 8/11 är det dags för Alan Hollinghurst. Hollinghurst är en av de största och mest prisbelönta brittiska författarna i dag. Han erhöll Man Booker 2004 för "Skönhetens Linje" (The Line of Beauty) som ni, om ni inte läst den, kanske sett i BBC:s tappning (även visad på SVT). I höst aktuell med ”Främlingens barn”. I möte med Hans Olav Brenner, NRK.

Ons 14/11 kommer Lizzie Doron, en av Israels främsta författare och dotter till en överlevare. Aktuell med unisont hyllade ”Varför kom du inte före kriget?” och ”Min mors tystnad”. I samtal med journalisten och författaren Göran Rosenberg.

Tor 29/11  Fransmannen David Foenkinos.  Hans  roman har legat på försäljningstoppen i Frankrike i många månader nu kommer hans bok ut på Sekwa förlag - ”Natalie – en delikat historia”, som romanen ska heta på svenska, hinner dessutom, innan författarens besök, gå upp på svenska biografer med Audrey Tautou i huvudrollen.

Tor 6/12 avslutas säsongen med norrmannen Karl Ove Knausgård. Presentation närmast överflödig. I samtal med Sydsvenskans Per Svensson.

Biljetterna släpps till försäljning 15 maj.

1 kommentar: