torsdag 26 juli 2012

Stora bokrensningsdagen

Idag har jag äntligen kommit till skott med min bokhyllerensning. Hyllorna är proppfylla och jag varken hittar de böcker jag söker eller det ser speciellt snyggt ut. Att använda sin lediga semesterdag är ett ypperligt tillfälle att göra en utrensning.
Rensa ut och slänga böcker är inte någon lätt syssla och det tar tid. Varje bok granskas och bedöms om den ska få behålla sin plats i hyllan eller ska i väg till Stadsmissionen. Förhoppningsvis till någon annan som uppskattar den. Varje bok har ett liv och för att bestämma sig för att göra sig av med den måste det vara en bok som inte har betytt så mycket eller en bok som man knappt kommer ihåg vad den handlar om eller som jag tänker om jag inte kommer att läsa om den eller rekommendera den till någon och inte ens mina barn kommer att läsa den... ja då... åker den i väg. Två stora högar är resultatet.

Glädjen när utrensingen är klar är ju mer plats i bokhylla för fler böcker.

Så här blev resultatet. Alla böcker i bokstavsordning utom de som nyss införskaffats står på en egen kant av hyllan. I bokhyllan sorteras bara böcker som jag läst. Längst ner står högar av böcker som jag ännu ej läst.

Vad har ni för urvalskriterier för att slänga böcker?

1 kommentar:

  1. Jag använde mig av "känner jag ngt för den här boken" som urvalsmetod när vi flyttade. Det funkade ganska bra, några böcker för många rensade jag ut men det kommer ju liksom nya till samlingen :-)

    SvaraRadera