lördag 29 oktober 2011

De här böckerna tänker jag inte läsa

Som bokälskar och fanatisk läsare är det lätt att skapa högar av böcker som man vill läsa och ideligen slinka in i en bokhandel bara för att titta lite för att sedan komma ut med en kasse full av böcker. Eller att framför datorn sitta och titta på boksidor och klicka hem några böcker som sedan hamnar som ett dåligt samvete i en bokhög som aldrig minskar.
Det är ju så att det finns fler böcker att läsa än att det finns tid att hinna läsa dem. Jag hinner läsa ungefär 100 böcker per år om jag då räknar ut hur många böcker jag kan tänkas läsa om jag förmodas leva tills jag blir åldring så är det ändå ett begränsat antal.
Varje gång jag läser en recension över en bok som jag absolut inte vill läsa blir jag glad.
Jag har några böcker som jag inte tänker läsa förutom skräck, deckare, fantasy, spänning,chiclit, thriller och boat.
Jag tänker inte läsa:
Jan Guillou - Brobyggarna
Thomas Bodström - Inifrån makten, myglet, politiken
Linda Boström- Kanusgård - Grand mal
Maria Sveland - Happy happy
Johan Theorin - Sankta psyko

Har ni några böcker som ni inte tänker läsa?

6 kommentarer:

 1. Tänka sig så annorlunda mot mig. Jag har gjort ett aktivt val och valt bort just de som står på din lista. Ingen där lockar mig.

  SvaraRadera
 2. Det finns massor av böcker jag inte tänker läsa.... de genrer du valt bort är sådana som jag också avstår från. (med få undantag vad gäller deckare - jag läser sådana som är av modell äldre).

  SvaraRadera
 3. Jag försöker verkligen att inte döma ut en hel genre, men jag har fruktansvärt svårt för vampyrer och zombies. Trots det så står Låt den rätte komma in i min bokhylla, visserligen oläst än så länge. Det känns som att jag borde ge den en chans.

  SvaraRadera
 4. Just de här titlarna har jag också valt bort. Bland en hel del andra. Har just börjat på Freedom. Kerstin Ekman väntar.

  SvaraRadera
 5. Tänker nog mest på de jag "vill" läsa och inte så mycket på de jag inte vill läsa. Men där finns några i din lista som jag inte vill läsa:)

  SvaraRadera