torsdag 20 oktober 2011

Nu behöver jag nog hjälp

Inför läsutmaningen av Nordisk litteratur som Dantes bibliotek bibliotek utmanar oss bokbloggare på behöver jag goda råd. Läsutmaning som består av att läsa en författare från Norden varje månad.
Att hitta läsvärd litteratur från Norge, Danmark och Finland är inga större svårigheter men det blir värre med Färöarna.
Jag tror aldrig att jag har läst någon bok skriven av en färöisk författare. Jag måste också erkänna att jag inte känner till någon heller.
För att hänga med i utmaningen behöver jag hjälp om tips på bra böcker från Färöarna.
Har någon läst någon bok av en författare från Färöarna som så klart är av intresse att läsa?

3 kommentarer:

 1. Jag tycker att du ska prova på något av William Heinesen- jag läste en del av hans böcker för ett antal år sedan- då var de inte svåra att få tag på (och de finns säkert på biblioteken). Här kan du läsa mer om honom http://sv.wikipedia.org/wiki/William_Heinesen

  Om du vill läsa något mera "udda" kan du pröva med t ex några dikter av Tóruddur Poulsen. Han var nominerad till Nordiska rådets litteraturpris förra året. En mycket originell man.

  SvaraRadera
 2. Ingrid:Dig kan man då alltid lita på. Du verkar kunna det mesta om litteratur. Tack för tipsen.

  SvaraRadera
 3. Det var snällt sagt. :-) (fast nog har jag en hel del luckor....)Hoppas att du hittar något av Heinesen för jag vill minnas att han var bra.

  SvaraRadera