onsdag 23 november 2011

Hur bokbloggar du?

 
I mitt lilla svarta anteckningshäfte skriver jag ner idéer som dyker upp som kan bli blogginlägg. Där skriver jag in böcker jag vill läsa och böcker jag vill skriva om och recensera. Jag skriver också in boktips från andra bokbloggare.


På morgonen innnanjag går iväg till jobbet brukar jag besöka min blogg för att se om något har "hänt" under natten, kanske läsa några inlägg och svara på några kommentarer.
Eftermiddagarna och kvällarna skriver jag något inlägg och läser andras inlägg och kommenterar.
Jag tycker att det är spännande att upptäcka bokbloggare varför jag ständigt är på spaning efter nya..
Förutom P1:s kulturnytt och dagstidningar är bokbloggare min största källa till att hitta nya böcker och inspiration kring litteratur.
Hur gör du när du bokbloggar? Hur får du idéer till nya inlägg? Hur mycket tid lägger du ner på din blogg?
Om du väljer att skriva om hur du bloggar i din egen blogg, skriv då gärna i kommentarsfältet så jag vet var jag kan hitta dig.

8 kommentarer:

 1. Det där med anteckningsblock önskar jag att jag också hade vanan att föra. Just nu BOKbloggar jag nästan inte alls för när jag har läst ut en bok kan jag plötsligt inte komma på något vettigt att skriva... frustrerande.

  SvaraRadera
 2. Vicky: Ibland är det så för mig också. Men om jag verkligen vill skriva om en bok brukar jag anteckna medan jag läser. Lite besvärligt men det underlättar för minnet.

  SvaraRadera
 3. Ibland skriver jag upp idéer till inlägg i ett stort, fult kollegieblock- och i samma block skriver jag också upp de böcker som jag tipsats om på diverse bloggar (och andra sidor). Min bästa tid är morgonen- då är hjärnan något mer alert (tror jag). Jag brukar koncentrera mig bättre då i alla fall. Jag kikar in på min blogg en sväng på eftermiddag-kväll också men det brukar inte bli så lång stund. Precis som du gillar jag att upptäcka något nytt- något oväntat och något alldeles extra inspirerande. Något som gör mig nyfiken! Böckerna? Jag hittar en hel del på bloggarna men också i essäsamlingar, gamla BLM och All världens berättare (som jag läser om och om igen)- något hittar jag i Perlentaucher (bokrecensioner på tyska) och Dixikon brukar också ha en hel del intressant från "främmande länder". Kul också att följa litterära priser- inte för att det alltid är de bästa böckerna som får pris kanske- men dock... Jag vill gärna hitta något utanför det "hypade". Jag prenumererar på Karavan och TLS (Times Literary Supplement)- och så har jag DN på helgerna (fast jag tycker nog att Boklördag har blivit lite sämre under det senaste året.)

  SvaraRadera
 4. jag loggar in ofta direkt till biblioteket om jag läser om nåt intressant, jag är dålig på anteckningar...

  SvaraRadera
 5. Ingrid: Du är en riktig litterär inspiratör. Du hittar så mycket inom litteratur som jag inte vet men lär mig av. Karavan prenumererade jag på förut nu är det Vi läser. Jag håller med att DN:s boklördag blivit sämre. Det har SvD boklördag också.Men Times Literary Supplement låter intressant.
  Hannele: Biblioteken är oumbärliga. Men jag måste anteckna annars kommer jag inte ihåg.

  SvaraRadera
 6. Tack för dina vänliga ord- roligt om jag kan inspirera. Utan anteckningsblock är jag också förlorad- jag har nog inte så bra minne.... Och jag håller med Hannele- utan biblioteken klarar man sig inte!

  SvaraRadera
 7. Jag har ett litet A5-papper (som byts ut när det blir fullt) på skrivbordet vid datorn, där skriver jag upp idéer på inlägg. Idéer som jag brukar hitta när jag surfar runt bland andra bokbloggare. Speciellt enkäter :)

  Om jag hittar något intressant boktips så letar jag upp boken på boktipset.se och lägger en genväg till den. På det viset ser jag om någon skriver om den och så glömmer jag den inte.

  SvaraRadera
 8. Monika: Ja boktipset.se är bra. Jag brukar kika in där också.

  SvaraRadera