torsdag 17 november 2011

I kväll roar jag mig med

 Jag har köpstop. Det är svårt. Jag övertalar mig själv med att böcker finns alltid kvar. Jag måste ta mig igenom den hög jag har här liggande och beta av. Jag har till jul på mig. Idag tittade jag in i kvarterets bokhandel och hade lite fönstershopping. I kväll skriver jag en önskelista över böcker som jag önskar mig i julklapp:

Michel Houellebecq - Kartan och landskapet
Karl-Ove Knausgård - Min kamp 3
Mircea Cartarescu - Dagbok
Richard Yates - Cold spring harbor 

Vad står på er önskelista?

7 kommentarer:

 1. Min bokhög är enorm efter att jag fick påfyllning för ett tag sedan så jag önskar mig istället filmatiseringen av The Help (Niceville) om det alls kommer gå att få tag på den på dvd innan jul...

  SvaraRadera
 2. Vicky: Enorma bokhögar har man alltid hur man än bär sig åt. Niceville vill jag verkligen läsa. Jag kanske ska införskaffa den och lägga den på min enorma bokhög:)

  SvaraRadera
 3. Cartarescus dagbok vill jag också läsa- den står högt på min önskelista. "Cold Spring Harbor" läste jag förra året- en bok helt i "Yates stil"- mycket, mycket bra m a o!!

  "Kartan och landskapet" är jag lite undrande inför men nyfiken, trots allt. Jag kan nog låta mig inspireras till läsning :-)

  SvaraRadera
 4. Hannele: ja jag är en flitig biblioteksbesökare och tur att de finns för annars skulle inte bokhyllorna räcka till.
  Ingrid:Cartarescu besökte Stockholm nu i veckan men tyvärr hade jag inte tid att lyssna på honom. Jag har länge varit intresserad av hans böcker men inte kommit dit att jag börjat läsa dem.
  Houllebecq är jag lite tveksamt till både som person och det han skriver men jag vill ändå läsa en del av hans böcker. Kartan och landskapet tror jag vann Goncourt priset förra året.
  Jag har läst Yates tidigare böcker på svenska och tycker att han är intressant.

  SvaraRadera
 5. Jag har sida upp och sida ner på min önskelista, minst hundra böcker nu tror jag... :/ har ju också köpstopp. Men med en liten viskning kan jag säga att du ju kan beställa dessa som recensionsexemplar och blogga om dem, så får du läsa dem snart ändå. :)

  SvaraRadera
 6. Jessica: Tack för tipset. Men man ska ha tid att läsa allt man vill också. :)

  SvaraRadera