lördag 7 januari 2012

Årets mest utlånade bok

Jag läser i dagens DN att den bok som lånats ut flest gånger på Stadsbibliotek 2011 i Stockholm var Spill av Sigrid Combüchen. På andra plats är GW Perssons Den döende detektiven och på tredje Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson.
Det är alltid svårt att gissa vad folk lånar mest och vad som är mest åtråvärt på biblioteken men naturligtvis blir vinnare av olika kända priser mer intressanta än andra så Spill kunde man tänka sig ligga högt på listan över lånade böcker eftersom Combüchen fick Augustpristet 2010 för Spill. Det som förvånade mig var att GW Persson Den döende detektiven hamnade på plats två. Jag har aldrig läst något av GW Persson och han finns inte på vare sig min önskelista eller i min läshög, men hans böcker kanske är läsvärda. Vad vet jag. Har någon läst något av GW?

7 kommentarer:

 1. Jag har läst den döende detektiven och gillade den faktiskt. Har fler av hans böcker här hemma som jag vill läsa, men det har inte blivit av ännu. Men jag tycker helt klart att man ska läsa honom om man gillar deckare! =)

  SvaraRadera
 2. För många herrans år sedan läste jag Profitörerna och tyckte den var riktigt bra. För ungefär två år sedan läste jag Den som dödar draken och jag vet inte riktigt vad jag egentligen tyckte. Gubbarna var verkligen gubbar och jag upplevde den som lite tjatig, men jag tror jag läste den på fel sätt. Har efter detta köpt även Den döende detektiven, men inte läst den än.

  SvaraRadera
 3. GW Persson har jag inte läst, men läser nästan inga deckare

  SvaraRadera
 4. Är inte mer sugen GW än på andra deckarförfattare.

  SvaraRadera
 5. min första leif g w-bok var just den döende detektiven. under en längre bilfärd lyssnade maken och jag på peter anderssons uppläsning. gillar egentligen inte ljudböcker, men peter andersson läser utmärkt. och boken var jättebra!

  SvaraRadera
 6. Marie: Nu läser jag inte deckare så ofta, men om jag gör det ska jag nog testa GW.
  Monika: De döende detektiven måste nog antagligen vara bra med tanke på den näst mest utlånade boken på biblioteken här i Stockholm.
  Hannele och mimmimarie: Nej jag är inte heller någon stor deckarläsare.
  Läst sett och hört: Jag har också hört att Peter Andersson är en bra läsare. Vissa uppläsare är det en njutning att lyssna på.

  SvaraRadera
 7. Har inte läst nåt av honom än, men jag är lite nyfiken, framför allt på hans senaste. Jag blev förvånad att den lyckats jobba sig så högt upp på listan, den kom väl först ut i höstas?

  SvaraRadera