måndag 16 januari 2012

Skrivande svenskor

Denna vecka vill Lyran att vi skriver om tre skrivande svenskor. Det var inte något lätt uppdrag. Många skrivande kvinnor på andra språk dyker upp men svenskor... då får jag tänka en stund. Jag går igenom både min bokhylla och mina listor över lästa böcker. Det som slår mig är att i  min bokhylla finns mest skrivande kvinnor från andra länder och mest finns skrivande men både från andra länder och Sverige och från olika tidsperioder.
Men efter en stunds tänkande kom jag fram till dessa:

Moa Martinsson som har skrivit fantastiska böcker från statarsverige och över kvinnans utsatta situation i fattigsverige.
Kerstin Ekman måste jag nämna kanske inte främst för att jag så ofta läser något som hon har skrivit men det jag har läst av henne är så fantastiskt välskrivet och en njutning att läsa.
Cilla Neuman. Jag hade en period för några år sedan då jag läste allt som Cilla Neuman skrivit. Ett fantastiskt spåk, lågmält och poetiskt.

2 kommentarer:

  1. Cilla Neuman borde jag kanske läsa då :-)

    SvaraRadera
  2. Lyran: Jag tycker nog att hennes första böcker är bättre t ex Vattenhjärta och Vågorna, Alma vågorna. Jag har inte läst hennes senaste så jag ska inte döma ut dem.

    SvaraRadera