torsdag 12 januari 2012

Just nu försöker jag hinna med

Nu snart en vecka in på den nya terminen känns jullovet och de lugna långa lässtunderna som ett minne blott.
Att hitta tid att läsa är inte lätt utan jag får stjäla till mig lite tid då och då mellan lektionsplaneringar och rättning av prov. Läsningen blir just nu något fragmentarisk, men det kanske blir bättre, snart är det ju i alla fall helg.
Det jag försöker hinna med att läsa på mina stulna lässtunder är:
Montedidio - Erri de Lucca
En berättelse från 50-talets fattiga Italien. En pojke skriver om att han har lämnat skolan för att börja arbeta och försörja sig. Utgiven av Grates förlag. Ett förlag som ger ut något smal litteratur men alltid intressant från Framkrike, Italien och England.

Drömhjärta - Cecilia Samartin
Någon har sagt mig att det här är en av förra årets bästa böcker. Den handlar om de kubaner som tvingades att lämna Kuba i början av 60-talet och flyttade till USA. Den här boken ser jag mycket fram emot att läsa.

Har någon läst dessa?

3 kommentarer:

  1. Erri de Lucas bok är mycket bra- ett riktigt litet mästerverk- som du säger- Grates förlag ger ut många pärlor. "Drömhjärta" verkar också intressant- den skriver jag upp.

    SvaraRadera
  2. Ingrid: Erri de Luca ser jag verkligen fram emot att lära känna. Drömhjärta vet jag inte men den har fått några lovord och då blir jag nyfiken. Den handlar ju om Sydamerika och då tycker jag alltid att det är intressant.

    SvaraRadera
  3. Jag har läst Drömhjärta men tyckte absolut inte att den var en av förra årets bästa böcker... Men det var en fin och lite bestseller-aktigt skriven bok tyckte jag, som jag ändå verkligen fastnade för. Man kom in i den och liksom läste och läste, åtminstone jag.

    SvaraRadera