söndag 1 januari 2012

Litterära nyårslöften

Jag gillar nyårslöften även om de inte alltid hålls så är det en bra tidpunkt att i alla fall försöka ändra och förbättra saker och ting så även min läsning.
Förra året hade jag som nyårslöfte att läsa minst en klassiker i månaden. Det gick så där. Jag tror att det blev 4 klassiker under hela året. Jag får skylla på att de oftast är så f...t tjocka.
Mina litterära nyårslöften inför 2012 är:

Så klart vill jag fortsätta med min klassikerutmaning. Jag har insett att en klassiker i månaden hinns inte med, men jag vill läsa:

Svindlande höjder- Emelie Brontë
Svart och rött - Stendahl
På spaning efter den tid som flytt, del 1 - Marcel Proust
Bergtagen - Thomas Mann

Hyllvärmarutmaningen:
Minst en hyllvärmare i månaden. Bland hyllvärmarna finns:
Ian McEwan
Monika Fagerholm
Gun-Britt Sundström
Nicole Krauss
Joan Didion
Trude Marsden
Med många fler

Engelsk litteratur
Ni kanske har hört det förut. Jag är ganska slö på att läsa på engelska. Jag har blivit det. Trots att jag har några "poäng" i engelska så tar det emot att läsa på engelska. Ett nyårslöfte blir också att läsa några engelska böcker. Det finns ju en outsinlig brunn att ösa ur om ser vad som ges ut på engelska.

Vad har ni för litterära nyårslöften?


2 kommentarer:

  1. Om jag ska göra några litterära nyårslöften så får det nog bli att läsa fler engelska böcker OCH att helt enkelt läsa fler böcker som jag verkligen vill läsa. Det har blivit en del "läs boken bara för att man ska ha läst den" och det funkar inte för mig. Lät det ens vettigt? It made sense in my mind anyway! :P

    SvaraRadera
  2. Snöfrid: Ja, det är nog viktigt att läsa böcker som man verkligen vill läsa, men det kanske inte alltid blir så, när man pluggar och så:)

    SvaraRadera