söndag 8 januari 2012

Inför nästa bok i den nordiska läsutmaningen

Den 30 januari är det Färöarnas tur att läsutmanas. För mig är Färöarna en tom prick rent litterärt. Jag känner inte till någon författare därifrån och tillika har jag aldrig läst någon bok av en författare från Färöarna.
På biblioteket fick jag lite tips och hittade två böcker. På dessa var det inte precis någon kö. Bibliotekarien tog hissen ner i underjorden där de magasinerade böckerna står och kom upp med två stycken:
Livets sommar av Oddvor Johansen 
De förlorade musikanterna av William Heinesen

Jag har ännu inte bestämt vilken jag ska välja. Har ni hittat någon spännande färöisk författare att läsa?

7 kommentarer:

 1. Jag ska läsa Livets sommar, det var den enda jag hittade. Den var inte lätt att få tag på, utan den fick beställasfrån ett litet bybiblioteks källare :)

  SvaraRadera
 2. Det blir livets sommar för mig med! =)

  SvaraRadera
 3. Monika och Marie: Vad spännande att läsa vad ni tycker om Livets sommar. Min bok fanns ju också i källaren. Det är antagligen inte så många som läser den.

  SvaraRadera
 4. Bibliotekarien plockade fram Heidar Brun till mig som det fick bli. Från källaren...

  SvaraRadera
 5. jag har inte ens tänkt på Färöarna....

  SvaraRadera
 6. Lotten: Heidar Brun känner jag inte till... Det ska blir riktigt intressant att läsa om alla böcker från Färöarna. Tänk vad berikande. Jag som inte kan något om litteratur på Färöarna:)

  SvaraRadera
 7. Väldigt trevligt att se att så många magasinerade böcker kommer upp ur gömmorna. Oddvör Johansen blir jag nyfiken på! Det ska bli spännande att läsa alla intryck och tankar så småningom.( Heidar Brun har fått en del publicerat i All världens berättare.)

  SvaraRadera