lördag 14 januari 2012

Kurs i litteraturkritik

För ett antal månader sedan läste jag några inlägg av några bokbloggare som entusiastisk berättade att de hade blivit antagna till en distanskurs i (om jag minns rätt) litteraturkritik. Det lät både intressant, spännande och matnyttigt. Eftersom jag läser mycket och försöker skriva mycket och därtill vill utvecklas i att läsa på kanske ett nytt sätt och utveckla ett kritiska tänkande.
Nu när jag har fått för mig att just den kursen vill jag läsa hittar jag den inte på nätet.
Om någon bokbloggare har läst en kurs i litteraturkritik eller liknande skulle jag gärna vilja veta var man kan läsa just en sådan kurs.

6 kommentarer:

 1. Jag började på en kurs på Linnéuniversitetet i höstas full av läsglädje men fullföljde aldrig kursen. Dels var den på halvfart och i samma veva som jag blev antagen fick jag utökad tjänst på jobbet och orkade aldrig med att läsa samtidigt i den takt jag trott och hoppats. Dessutom var den inte en kurs i endast litteraturkritik. Det var mer kulturkritik där studenten förväntades recensera musik och filmer också.
  Kommer det en kurs i ren litteraturkritik någonstans och i lägre studietakt kommer jag att försöka hoppa på den istället.

  SvaraRadera
 2. Mimmimarie: Tack för att du informerar. Jag vill ju också helst läsa enbart kulturkritik musik är jag varken bar på eller intresserad.

  SvaraRadera
 3. teaterkritik ingick i en kurs l litteraturhistoria, det finns massa småkurser som igår i ett lite större "paket"

  SvaraRadera
 4. Hannele: Teaterkritik är också intressant. Men jag tror att jag har hittat en lite kurs; i populärlitteratur.

  SvaraRadera
 5. Hannele: Nej lite kritik ingår väl alltid i alla kurser. Men i brist på annat läser jag populärlitteratur. Tyckte kursen verkade intressant. Jag har redan 40p (gamla) i litt.vetenskap och vill läsa någon slags påbyggnadskurs.

  SvaraRadera