fredag 13 januari 2012

Ikväll på Skavlan

Ikväll ska jag bänka mig kl 21.00 och se Skavlan som i dagens program har bjudit in Felicia Feldt som skrivit den omdiskuterade boken Felicia försvann  om sin barndom. Att hon är dotter till Anna Wahlgren som skrev bra och personliga böcker om barnuppfostran på 80-talet där hon hade väldigt klart för sig hur barn skulle uppfostras gör ju saken mer intressant då Felicia försvann handlar om en tragisk barndom.
Dessutom är Horace Engdahl också gäst i programmet och honom är det alltid spännande att lyssna på.

Jag tycker att Skavlan gick lite på tomgång i höstas med många ointressant gäster varför det känns extra spännande ikväll med gäster som jag tycker om att lyssna på.

Brukar ni se på Skavlan?

5 kommentarer:

 1. Jag tycker att den här stackars Felicia är så TRAGISK. Hon hade en jobbig barndom, säkert värre än många andras. Det är tråkigt. Nu har hon skrivit en bok om det - och det var nog bra för henne som terapi betraktat. Är BOKEN BRA? LÄSVÄRD? Skulle den ha givits ut om någon annan, okänd person skrivit om SIN tragiska barndom? Eller kommer den att läsas och debatteras bara för att den handlar om just Anna Wahlgren?

  SvaraRadera
 2. Catrin: Intressanta frågor. Jag har också ställt mig dem. Jag vill läsa boken men är det för, som du säger, är en känd person som berättar om sin tragiska barndom. Ja hon är i alla fall just nu ett hett debatt ämne.

  SvaraRadera
 3. Har man fått barn de senaste 30 åren har man knappt kunnat undgå att stöta på A W och hennes uppfostringsmetoder även utan att läsa hennes bok, metoder som ofta både kritiserats och höjts till skyarna. Ingen annan svensk "barnuppfostringsexpert" har fått en sådan uppmärksamhet vad jag kan komma på så självklart är det jätteintressant att höra vad hennes egna barn har att säga. Jag ska genast gå in på svt och se om jag kan se Svalan. Tack för tipset!

  SvaraRadera
 4. lyssnade på henne, läst även Barnaboken i slutet av 1980-talet... det fanns ju pärlor i boken, fanns ingen bok innan, utan den där att barnan ska få skrika 4 timmar...

  SvaraRadera
 5. det där med nio barn med 7 olika pappor verkar jobbigt...

  SvaraRadera