måndag 2 januari 2012

Apropå hyllvärmare

Bland bokbloggare just nu är det mycket bloggande om hyllvärmare. Hyllvärmare är ju en bok som stått oläst i bokhyllan alldeles för länge. Vad jag har förstått har vi läs och bokentusiaster väldigt många hyllvärmare i våra hyllor. Men vad jag undrar hur länge ska en bok ha stått oläst i hyllan för att kallas hyllvärmare? Det är ju inte precis så ofta som man kastar sig över en nyköpt bok utan den får "ligga till" sig några dagar. Eller är hyllvärmare dessa böcker som stått i bokhyllan länge, länge och nästan ger dåligt samvete för att man inte tar ut dem och läser dem?

4 kommentarer:

  1. Jag tycker hyllvärmare är böcker som står år ut och år in och aldrig läses,ofta för att man inte vill läsa dem.

    SvaraRadera
  2. Hyllvärmare för mig är böcker som stått minst ett år. Jag har egentligen inte så många som stått längre för jag brukar försöka beta av dem :)

    SvaraRadera
  3. Anna och Monika: ja det är det nog böcker som har stått länge i bokhyllan.
    Monika: Dessvärre blir det en del hyllvärmare hos mig eftersom jag köper mer än jag hinner läsa. Men nu ska jag beta av dem.

    SvaraRadera
  4. Jag gjorde en definition av hyllvärmare en gång, men det är förstås subjektivt. Såhär skrev jag och där kommenterade också några hur de tyckte: http://ordochingavisor.se/2011/09/07/fortsattning-pa-forra-inlagget-definition-av-hyllvarmare/

    SvaraRadera